Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των βραβείων Prix Galien Greece 2019 για την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση με τους φορείς.

Η τελετή απονομής των Prix Galien Greece 2019 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου στο μέγαρο μουσικής Αθηνών, παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων του χώρου της Υγείας, της πολιτικής, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, του επιχειρείν και της πολιτιστικής ζωής της χώρας.

Τα βραβεία Prix Galien  Greece διοργανώθηκαν για 4η φορά με επίκεντρο την αναγνώριση και επιβράβευση εξαιρετικών φαρμακευτικών επιτευγμάτων που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων, αποτελώντας μια συλλογική προσπάθεια διακεκριμένων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο. Συνολικά απονεμήθηκαν 8 φαρμακευτικά βραβεία, 2 ιατροτεχνολογικά, 2 σε Συλλόγους Ασθενών και 5 τιμητικές διακρίσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το βραβείο που αφορά στους Συλλόγους Ασθενών με τίτλο Patient Initiative Award έχει ως στόχο να ενδυναμώσει την αναγνωρισιμότητα των Συλλόγων Ασθενών, αλλά και να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας.

Εκ μέρους του ΣΑΗΕ «Προμηθέας» το βραβείο παρέλαβε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου Κατερίνα Ματσιούλα, αφιερώνοντας το σε όλους του συλλόγους ασθενών, συμμετέχοντες και μη, που καθημερινά προσφέρουν πλούσιο έργο κοινωνικής προσφοράς.

Ο αγώνας του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για καθολική πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για την ηπατίτιδα C ξεκίνησε από το 2014, την χρονιά που έλαβαν άδεια κυκλοφορίας. Το δίκαιο αίτημα των ασθενών τελικά εισακούστηκε. Οι πιέσεις που ασκούσαμε προς αυτή την κατεύθυνση γίνονταν πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας. Οι σαφείς διεκδικήσεις μας για διαπραγμάτευση τιμών των φαρμάκων μεταξύ του κράτους και της φαρμακοβιομηχανίας αποτέλεσαν το κλειδί για αυτή την έκβαση.