2019

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», ΑΠΘ, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο:  «Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία 2019: Ηπατίτιδα C και Χρήση Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα».

Σκοπός της ημερίδας είναι η σφαιρική προσέγγιση της Ηπατίτιδας C και της χρήσης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα, η αξιολόγηση της προόδου διασύνδεσης των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών με το σύστημα υγείας, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

2018

Το ζήτημα των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ευρήματα των πλέον πρόσφατων μελετών που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, ανέδειξαν την ανάγκη εφαρμογής παρεμβάσεων πρόληψης και μείωσης της βλάβης σε ένα ολιστικό πλαίσιο, με αιχμή την αντιμετώπιση του προβλήματος της αστεγίας, την άμεση αύξηση της δωρεάν διανομής συνέργων ασφαλούς χρήσης σε συνεργασία με τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, την πρόσβαση στην υπηρεσίες περίθαλψης και θεραπείας, μια ουσιαστική παρέμβαση στις φυλακές, την επαναλειτουργία χώρων επιτηρούμενης χρήσης και την εκπόνηση εθνικού σχεδίου

Η αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόληψης για την Ηπατίτιδα Β, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 18/6/2018 στην Μυτιλήνη. Κύριο αντικείμενο της εκδήλωσης, ήταν η ανάδειξη της σημασίας της νόσου ως σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, καθώς και η προτροπή του κοινού για εξετάσεις και για εμβολιασμό έναντι της ηπατίτιδας Β.

Η θεματολογία της εκδήλωσης κινήθηκε σε τρία σημεία. Τη σημασία της έγκυρης πληροφόρησης, ως μέσο πρόληψης και θωράκισης της υγείας, την ανεκτίμητη αξία του εμβολιασμού και της τακτικής εξέταση και τη σημασία της διασύνδεσης με ιατρό και το Σύστημα Υγείας. Σημειώνεται ότι η ενημερωτική εκδήλωση για την ηπατίτιδα Β αποτέλεσε μέρος της συνολικής δράσης που υλοποιείται στην Μυτιλήνη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέα».

O Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μαζί με την κ Β. Σύψα, Επ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής (Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και τον κ Ι. Γουλή, Αν. Καθηγητή Γαστρεντερολογίας Α.Π.Θ. – Δ Παθολογική Κλινική Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», διοργάνωσαν Ημερίδα με τίτλο «Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία: Ηπατίτιδα C και Χρήση Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα».

Μέσω της ημερίδας, προσεγγίσαμε σφαιρικά την Ηπατίτιδα C και τη Χρήση Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών, υπό το πρίσμα διερεύνησης της διασύνδεσης των Χρηστών Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην Βόρεια Ελλάδα.

2017

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μαζί με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και την κ Β. Σύψα Επ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, με την υποστήριξη του Hepatitis B and C Public Policy Association (HBCPPA), διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο «Εξάλειψη Ηπατίτιδας C σε Ειδικούς Πληθυσμούς Υπό το Φως των Καινούργιων Εξελίξεων».

Στόχο της ημερίδας αποτέλεσε, η σφαιρική προσέγγιση της Ιογενούς Ηπατίτιδας C, υπό το πρίσμα ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και υπό το πλαίσιο των πρόσφατων εξελίξεων διεύρυνσης της πρόσβασης των ασθενών με ηπατίτιδα C στις νέες αποτελεσματικές θεραπείες που μέχρι πρότινος συναντούσε σοβαρά εμπόδια.

Βίντεο Ημερίδας: 1ο μέρος, 2ο μέρος, 3ο μέρος, 4ο μέρος, 5ο μέρος.

2016

Στις 8 Ιουνίου του 2016 ο ΣΑΗΕ «Προμηθέας» μαζί με την κ Β. Σύψα – Εργαστήριo Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Ηπατίτιδα C και Χρήση Ναρκωτικών στην Ελλάδα, 2016».

Μέσω της διεξαγωγής πέντε στρογγυλών τραπεζιών με εισηγήσεις από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές μας δόθηκε η ευκαιρία να διεξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για το κρίσιμο θέμα της Ηπατίτιδας C και της χρήσης ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Την ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

2015

Τα νέα από την ημερίδα με θέμα: Ηπατίτιδα C και Χρήση Ναρκωτικών στην Ελλάδα, 2015

Στις 16 Ιουνίου του 2015 ο ΣΑΗΕ «Προμηθέας» μαζί με το Εργαστήριo Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Ηπατίτιδα C και Χρήση Ναρκωτικών στην Ελλάδα, 2015».

Μέσω της διεξαγωγής πέντε στρογγυλών τραπεζιών με εισηγήσεις από καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές μας δόθηκε η ευκαιρία να διεξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για το κρίσιμο θέμα της Ηπατίτιδας C και της χρήσης ναρκωτικών στην Ελλάδα.

2013

??????? ??? ?????????

Τα νέα από την ημερίδα με θέμα ‘’Ηπατίτιδα : ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας στην Ελλάδα. Από την ενημέρωση στην αντιμετώπιση’’ που διοργάνωσε ο “Προμηθέας”

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 20/6/2013 στην Αθήνα από το Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδας ‘’Προμηθέας’’ η ημερίδα με τίτλο ‘’Ηπατίτιδα : ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας στην Ελλάδα. Από την ενημέρωση στην αντιμετώπιση’’, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ηπατίτιδας.