Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» συμμετέχει και φέτος στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση με τίτλο «AIDS και ηπατίτιδες 2018», η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27 έως το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου.

Σκοπός της 6ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» είναι η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, «αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, την Πέμπτη 27/09, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του ΣΑΗΕ «Προμηθέα» Στέλιος Αγαπητός, πρόκειται να παρουσιάσει δεδομένα από το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος «Αξίζω να Γνωρίζω» σε ασθενείς με ηπατίτιδα Cκατά τη συμμετοχή του στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δράσεις ΜΚΟ στην πρόληψη και αντιμετώπιση HIV/AIDS και Ηπατιτίδων».

Την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος του ΣΑΗΕ «Προμηθέα» Γιώργος Καλαμίτσης σε ειδική συνεδρία με τίτλο «Kρίσιμες παρεμβάσεις για την εξάλειψη της ηπατίτιδας στην Ελλάδα» θα εστιάσει στο θέμα υπό το πρίσμα της αντιμετώπισης του στίγματος και των διακρίσεων.

Τέλος, το Σάββατο 29/09 ο Συντονιστής Προγραμμάτων Μείωσης της Βλάβης του Συλλόγου «Προμηθέα» Χασάν Μαλεκιάν, συμμετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο «Καινοτόμες μέθοδοι για τη διάγνωση HCV & HIVκαι τη διασύνδεση σε θεραπεία ΧΕΝ: το πρόγραμμα Αριστοτέλης HCV/HIVστην Αθήνα», θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Εκτίμηση της ηπατικής ίνωσης σε ΧΕΝ».   

Η 6η Πανελλήνια Συνάντηση με τίτλο «AIDS και ηπατίτιδες 2018», διοργανώνεται μεταξύ άλλων, από την Επιστημονική Εταιρεία Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής & Προληπτικής Ιατρικής, την Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», την Δ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», την A’ Κλινική Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου “Ανδρέας Συγγρός”, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παθολογική Κλινική – Τμήμα Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών του Γ.Ν. Πάτρας και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.