Μπορεί να έχεις ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία πρόσβασης στα νέα φάρμακα (αντιικά άμεσης δράσης – DAAs) για την ίαση της Ηπατίτιδας C. Παρακάτω, μπορείς να βρεις έναν οδηγό που περιλαμβάνει τα 5 απαραίτητα βήματα:

 1. Έρχομαι σε επαφή με ιατρό – ηπατολόγο

Ο ιατρός, θα σε καθοδηγήσει σχετικά με το θεραπευτικό πλάνο και τις απαραίτητες εξετάσεις. Με ένα τηλεφώνημα στην Γραμμή για την Υγεία 1535, μπορείς και σήμερα να κλείσεις ραντεβού!

  Aξίζει να σημειωθεί ότι σε 26 Δημόσια Νοσοκομεία που διαθέτουν ηπατολογικές κλινικές υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης ατόμων για εξέταση και έναρξη διαδικασίας για λήψη θεραπείας της Ηπατίτιδας C, χωρίς ραντεβού. Τη λίστα με τα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς και τις ημέρες και ώρες υποδοχής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 1. Προχωράω σε διενέργεια εξέτασης PCR – (PolymeraseChainReaction) 

Η PCR, είναι αιματολογική εξέταση και αφορά στον μοριακό έλεγχο της Ηπατίτιδας (επιβεβαιώνει την παρουσία του ιού στο αίμα)

 1. Προχωράω με τη διενέργεια εξέτασης Ελαστογραφίας του Ήπατος (Fibroscan)

Μία εξέταση μη επεμβατική, αξιόπιστη, σύντομη, που εκτιμά το στάδιο της όποιας ηπατικής βλάβης υπάρχει (σημαντική πληροφορία για τη διάρκεια της θεραπείας & την πρόγνωση)

 • Πηγαίνω τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον ηπατολόγο που με παρακολουθεί και κάνει σχετικό αίτημα στον ΕΟΠΥΥ 
  1. Παραλαμβάνω τα φάρμακα και τηρώ τις οδηγίες του ιατρού

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Με το ΑΜΚΑ σου – ακόμα και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη – έχεις δυνατότητα πρόσβασης στις Υπηρεσίες Υγείας και στη θεραπεία.
  • Τα νέα φάρμακα για τη αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C, έχουν ποσοστό επιτυχίας που εγγίζει το 100%, δεν παρουσιάζουν ανεπιθύμητες ενέργειες και λαμβάνονται από το στόμα.
  • Η εξέταση ελαστογραφίας του ήπατος έχει βαθμό αξιοπιστίας ισάξιο της βιοψίας του ήπατος.
  • Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξίζω να Γνωρίζω» πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας του ήπατος, πάντα σε συνεργασία με ιατρούς – ηπατολόγους.
  • Οι ιατρικές εξετάσεις εκτελούνται κατόπιν υπόδειξης του θεράποντα ιατρού.

  Ο παραπάνω οδηγός αφορά σε ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με Ηπατίτιδα C και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οδηγίες του ιατρού! Σημειώνεται ότι, μπορείς να μάθεις αν έχεις έρθει σε επαφή με τον ιό της Ηπατίτιδας C με μία απλή εξέταση αντισωμάτων.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να μας καλέσεις στο +30 211 0122102, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 14:00.

  Ενημέρωση άρθρου: 13/09/2018