Παράγοντας υψηλού κινδύνου εάν δεν υπάρξει εμβολιασμός

Ένα σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων μετάδοσης εκτιμάται ότι συμβαίνει σε ανθρώπους που ταξιδεύουν και εργάζονται σε χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης της ηπατίτιδας Β. Υψηλό ποσοστό αυτών των περιπτώσεων οφείλονται στη σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφύλαξη.

Ο εμβολιασμός συνιστάται για όλους τους ταξιδιώτες σε χώρες όπου η ηπατίτιδα Β είναι συνηθισμένη, ακόμα και αν ταξιδεύεις σε μια χώρα όπου έχετε γεννηθεί εσύ ή οι γονείς σου. Το να έχεις γεννηθεί σε μια χώρα όπου η ηπατίτιδα Β είναι συνηθισμένη δεν σημαίνει ότι είσαι φυσικά προστατευμένος(-η) από τη μόλυνση και μάλιστα θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να έχεις ελεγχθεί μήπως σου έχει ήδη μεταδοθεί η λοίμωξη .

Ειδικά οι άνθρωποι που σκοπεύουν να μείνουν σε μια περιοχή όπου η ηπατίτιδα Β είναι συνηθισμένη, ιδιαίτερα αν είναι πιθανό να χρειαστούν ιατρική περίθαλψη, θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Υπάρχουν άγνωστες αναφερόμενες περιπτώσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις οποίες η ηπατίτιδα Β μεταδίδεται μέσω των εντόμων ή τσιμπημάτων ψύλλων