Η ηπατίτιδα C μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο είναι η οξεία λοίμωξη (μετά την αρχική λοίμωξη). Το δεύτερο στάδιο είναι η χρόνια λοίμωξη. Η οξεία φάση αφορά τους πρώτους 6 μήνες της λοίμωξης και δεν οδηγεί απαραιτήτως σε εμφανή συμπτώματα. Περίπου το 20% των ατόμων που θα νοσήσουν με ηπατίτιδα C θα εξαφανίσουν φυσικά τον ιό από το σώμα τους μέσα στους πρώτους αυτούς έξι μήνες. Για το υπόλοιπο 80% μια χρόνια (μακροχρόνια) λοίμωξη θα αναπτυχτεί.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψουμε ποία θα είναι η εξέλιξη της χρόνιας ηπατίτιδας C. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν ελάχιστα συμπτώματα μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια. Άλλοι μπορεί να υποφέρουν  από τα συμπτώματα σχεδόν από την αρχή. Ορισμένοι θα αναπτύξουν ηπατική ίνωση (ουλές από μη φυσιολογικό ηπατικό ιστό) και σαν εξέλιξη αυτής, κίρρωση του ήπατος (όπου η αρχιτεκτονική του συκωτιού είναι πλέον κατεστραμμένη και κάνει το όργανο να μη λειτουργεί). Κάποιοι επίσης μπορεί να παρουσιάσουν καρκίνο του ήπατος, ενώ άλλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν ελάχιστα ηπατικά προβλήματα, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια λοίμωξης.

Εξαιτίας της έλλειψης των συμπτωμάτων ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων  δεν θα ανακαλύψει ότι έχει HCV λοίμωξη μέχρι και αρκετά χρόνια μετά που την αρχική λοίμωξη του. Ένας άλλος λόγος που η ηπατίτιδα C παραμένει αδιάγνωστη για πολλά χρόνια είναι ότι τα συμπτώματά της δεν είναι ειδικά (δηλ. χαρακτηριστικά της νόσου) και μπορούν εύκολα να αποδοθούν σε άλλες ασθένειες. Τέτοια συμπτώματα όπως για παράδειγμα, κατάθλιψη, κόπωση, δερματικά προβλήματα, αϋπνία, πόνος στην κοιλιά και πεπτικές διαταραχές θα μπορούσαν εύκολα να αποδοθούν σε άλλες αιτίες. Για τους λόγους αυτούς, ηπατίτιδα C συχνά αναφέρεται ως η «σιωπηλή νόσος».

Η φαρμακευτική αγωγή για την εξάλειψη του ιού έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τα ποσοστά επιτυχίας για τους γονότυπους 2 και 3 είναι πλέον στο υψηλό 80%, ενώ για τους άλλους γονότυπους παραμένουν στο 50%. Ωστόσο, η θεραπεία μπορεί να έχει σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες και σίγουρα δεν είναι αποδεκτή από  όλους. Δεν υπάρχει εμβόλιο για την Ηπατίτιδα C.