Σε όλες της έγκυες γυναίκες στο Δυτικό κόσμο, η εξέταση για ηπατίτιδα Β περιλαμβάνεται στον προγεννητικό έλεγχο και όσες έχουν προσβληθεί λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία και το νεογνό υποβάλλεται σε εμβολιασμό με παθητικό και ενεργητικό εμβολιασμό (HBIG ανοσοσφαιρίνη και εμβόλιο κατά του HBV).

Αν γνωρίζεις ήδη ότι έχεις ηπατίτιδα Β, ή ο γιατρός σου, σού έχει πει ότι έχεις ηπατίτιδα Β, είναι σημαντικό για το μωρό σου για να λάβεις μια ένεση αντισωμάτων  στον ιό (ανοσοσφαιρίνη) αλλά και αντι-ιική θεραπεία με χάπια από το στόμα στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα αν έχεις υψηλούς εργαστηριακούς δείκτες ενεργότητας του ιού στο αίμα σου,  καθώς αυτό βοηθά στην πρόληψη της μετάδοσης της λοίμωξης στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Εάν ήδη λαμβάνεις αγωγή με ιντερφερόνη και δεν έχεις μείνει έγκυος είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς αποτελεσματική αντισύλληψη κατά τη λήψη ιντερφερόνης, καθώς εάν μείνεις έγκυος ενώ λαμβάνεις ιντερφερόνη υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, είναι σημαντικό να μιλήσεις με τον γιατρό σου, το συντομότερο δυνατό, για να συζητήσεις τις επιλογές θεραπείας σου.

Το ίδιο ισχύει και αν ήδη λαμβάνεις αγωγή με τα αντι-ιικά χάπια από το στόμα και σκέφτεσαι να μείνεις έγκυος. Σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας σημαντικό μειονέκτημα της αγωγής αυτής είναι το θέμα της ασφάλειας για το έμβρυο σε μια πιθανή εγκυμοσύνη και γενικά συνιστάται να αποφεύγεται η τεκνοποίηση κατά τη διάρκεια και έως και 6 μήνες μετά τη διακοπή της αγωγής.