Δεν προβλέπεται ειδική διατροφή για τα άτομα με ηπατίτιδα Β. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να αλλάξουν καθόλου τη διατροφή τους. Ωστόσο, η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να διατηρηθείς σε καλή κατάσταση. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να προτιμάς γεύματα χαμηλά σε θερμίδες που περιέχουν πρωτεΐνη (όπως κρέας, ψάρι ή φασόλια), άμυλο (όπως ψωμί, πατάτες ή ρύζι) και βιταμίνες (φρούτα και λαχανικά). Οι ακόλουθες διατροφικές συμβουλές, επίσης, θα σε βοηθήσουν:

• κατανάλωση φρούτων και λαχανικών: τουλάχιστον πέντε μερίδες την ημέρα
• αποφυγή αλμυρών τροφίμων
• κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως καστανό ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως και ζυμαρικά ολικής αλέσεως
• κατανάλωση τροφίμων με χαμηλά λιπαρά ώστε να μην ενοχλείται το πεπτικό σου σύστημα
• κατανάλωση τροφίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Τα άτομα που βιώνουν συμπτώματα ή πάσχουν από κίρρωση μπορεί να χρειαστούν περαιτέρω συμβουλές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια καλά ισορροπημένη διατροφή και άλλες διατροφικές συμβουλές, συμβουλέψου την ενότητα «Διατροφή και ηπατική νόσος».

Ορισμένα άτομα ανακαλύπτουν ότι έχουν προβλήματα ανορεξίας και ακούσιας απώλειας βάρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αντι-ιικούς παράγοντες. Η έλλειψη όρεξης, η ναυτία και η τάση για έμετο (ασθένεια) είναι δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά προκαλούν διατροφικό πρόβλημα, μόνο εάν διαρκούν περισσότερο από μερικές ημέρες ή εάν συνεχίζεις να χάνεις βάρος. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου και να ζητήσεις να σου συστήσει ένα διαιτολόγο για καθοδήγηση.

Οι περίοδοι νηστείας, για παράδειγμα, για θρησκευτικούς λόγους, δεν συνιστώνται εάν πάσχεις από μια χρόνια ασθένεια του ήπατος