Το ήπαρ σου επεξεργάζεται το αλκοόλ και επιβαρύνεται ιδιαίτερα κατά την επεξεργασία των τοξικών ουσιών που προέρχονται από τη διάσπαση της αλκοόλης. Ως εκ τούτου, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για κάποιον με προβλήματα στο ήπαρ. Καλό είναι να σταματήσεις εντελώς το αλκοόλ, αν έχεις χρόνια ηπατίτιδα Β, καθώς το αλκοόλ επιταχύνει το ρυθμό της ηπατικής βλάβης, οδηγεί ταχύτερα σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος και ενδέχεται να περιορίσει την αποτελεσματικότητα της αντι-ιικής θεραπείας.

Το κάπνισμα είναι επικίνδυνο για την υγεία όλων μας. Τα άτομα με ηπατική νόσο είναι γενικά πιο ευάλωτα στη λοίμωξη και την κακή υγεία, έτσι συνιστάται να αποφεύγουν το κάπνισμα ή την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα. Στην περίπτωση που έχεις αναπτύξει ίνωση στο ήπαρ λόγω χρόνιας ηπατίτιδας Β, το κάπνισμα ενδέχεται να την επιδεινώσει και να οδηγήσει ταχύτερα σε κίρρωση. Εάν καπνίζεις, συζήτησε με το γιατρό σου ποια βοήθεια μπορεί να σου παρασχεθεί για να σταματήσεις εντελώς το κάπνισμα.

Οι ναρκωτικές ουσίες είναι σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά τοξικές για το ήπαρ σου και επιβάλλεται να μην κάνεις χρήση τέτοιων ουσιών. Ισχύουν οι ίδιοι κίνδυνοι που αναφέρθηκαν παραπάνω για το αλκοόλ και το κάπνισμα.