Η ήπια άσκηση συνήθως αυξάνει την ενέργεια. Τα οφέλη ενός τακτικού προγράμματος άσκησης δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά και διανοητικά.

Η άσκηση δυναμώνει τους μυς, τα οστά και ο οργανισμός όταν κινείται αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Παράλληλα, οι ενδορφίνες που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο με την άσκηση είναι ένα εξαιρετικό ενδογενές φάρμακο για σωματική και ψυχική ευεξία. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας θετικότερης στάσης ζωής αυξάνοντας το ηθικό σου και τονώνοντας τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ομαλότερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στο να κοιμάσαι καλύτερα.

Βεβαίως είναι πολύ πιθανό, μερικά από τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα της ηπατίτιδας C να επηρεάσουν την απόφασή σου για συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Αλλά η ήπια άσκηση, όπως περπάτημα, χαλαρό κολύμπι, ακόμη και ήπια τεντώματα θα βοηθήσουν να ανακουφίσεις το άγχος, την κόπωση, την κατάθλιψη και τους πόνους. Ενσωματώνοντας συχνή άσκηση στην καθημερινότητα σου μειώνεται η πιθανότητα να πέσεις σε καταθλιπτική διάθεση. Ωστόσο, καλό είναι να μην φτάσεις στο άλλο άκρο και να αρχίσεις να γυμνάζεσαι υπερβολικά, ειδικά αν απέχεις για καιρό από οποιαδήποτε μορφή άσκησης . Είναι προτιμότερο να ακούσεις το σώμα σου και να ξεκινήσεις χαλαρά.

Αν κατά την διάρκεια της άσκησης αρχίσεις να νιώθεις κούραση, δύσπνοια, αίσθημα λιποθυμίας ή ζάλη, καλό θα ήταν να σταματήσεις. Προτείνεται να ανεβάσεις ρυθμούς στην γυμναστική σου σταδιακά, θέτοντας τον εαυτό σου ρεαλιστικούς στόχους, είτε με τη σταδιακή αύξηση της έντασης της άσκησης ή  με τη σταδιακή αύξηση του χρόνου προπόνησης. Μπορεί επίσης να εξετάσεις την εναλλακτική μιας πιο ήπιας άσκησης, όπως χαλαρή κολύμβηση ή ποδηλασία. Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ευεργετική για την βελτίωση της σωματικής δύναμης, στην μείωση του άγχους και στην χαλάρωση των μυών. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα γιόγκα και σε πολλές  περιπτώσεις τα μαθήματα αυτά μπορεί να γίνουν ακόμα και σε δικό σου χώρο.